Foto: Anna Karin Hellstrøm

Innbyggerundersøkelse om kommunereform

Vi har i høst gjennomført en innbyggerundersøkelse om kommunereform i Hvaler kommune. Undersøkelsen ble også gjennomført i Fredrikstad kommune og Råde kommune.

Undersøkelsen ble gjennomført av Opinion og det er 400 innbyggere på Hvaler som har svart på undersøkelsen.

Innbyggerne føler høy tilknytning til Hvaler kommune og av de tre kommunene ser vi den høyeste tilknytning til egen kommune i Hvaler.

På spørsmålet om det er riktig å slå sammen kommuner i Nedre Glomma svarer 58 prosent nei, 36 prosent ja og 7 prosent vet ikke på Hvaler.

Selv om det er et flertall mot kommunesammenslåing på Hvaler, mener de fleste tror at en sammenslåing blir en realitet innenfor de neste ti år.

Hvis Hvaler skal slås sammen med andre kommuner er det Fredrikstad kommune de fleste svarer er naturlig å slå seg sammen med.

Undersøkelsen viser også hva innbyggerne på Hvaler mener om hva som vil skje med kvaliteten av tjenestene ved en eventuell kommunesammenslåing.

Vi offentliggjør resultatene av Hvaler-undersøkelsen her

Rapport for Hvaler, Fredrikstad og Råde kommuner

11.12.2015