Bilde fra budsjettkonferansen.

Hovedtrekk fra ukens budsjettkonferanse

Kommunestyret har onsdag og torsdag denne uken gjennomført sin budsjettkonferanse.

Østfold Analyse og rådmannen la frem økonomiske beregninger for kommende planperiode 2013 til 2016, og politikere drøftet tallene og ulike alternative løsninger.

Formannskapet satte formelt sitt møte kl 1300 på torsdagen, og vedtok en innstilling til kommunestyret. Innstillingen går i hovedtrekk på å innføre eiendomsskatt fra budsjettåret 2013, med hovedbegrunnelse i at rammeoverføringer kommunen får fra staten vil reduseres i tiden som kommer, samtidig som kommunen får flere innbyggere og brukere med rett på tjenester.

Saken skal endelig behandles i kommunestyret 6. september 2012. Les formannskapets innstilling og mer om utredningene her.

Hvaler kommune vil i løpet av de nærmeste ukene informere mer om dette temaet, men har du allerede nå spørsmål til dokumentene kan du henvende deg på e-post (redaksjon@hvaler.kommune.no) til oss, så vil vi samle opp spørsmålene og besvare dem.

31.08.2012