Gull til dypvannstorsken fra Hvaler

Dypvannstorsk fra Ytre Oslofjord og Fjordfisk AS, gikk av med seieren i finalen til Det norske måltidet. Juletorsken er sikret og i år kommer den fra Hvaler!

Med festmaten klar i bakgrunnen og smakfulle appetittvekkere i hånden fulgte fem hundre festtemte gjester ivrig med da vinnerne i årets jakt på smaken av Norge ble ropt opp i Stavanger Forum torsdag kveld. Fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen sto for prisutdelingen på vegne av Regjeringen.

Prisen for Årets råvare sjø gikk til Fjordfisk AS, Hvaler i Østfold, for dypvannstorsk. Denne torsken som lever et hemmelig liv på 3-400 meters dyp er et biprodukt ved tråling etter reker. Den har i følge juryen en fantastisk kvalitet med smak av skalldyr. Også fiskeri- og kystministeren lot seg overraske over vinnerproduktet.

Les hele artikkelen på Fylkesmannens nettsider

07.12.2010