Gå til innhold

Fra FM til digital kringkasting

Radioens framtid er digital. FM-nettet har begrenset plass. Stortinget har derfor vedtatt en overgang til digital radiokringkasting. Det er planlagt slukking av FM-båndet i 2017, med unntak for mindre lokalradiostasjoner.

Hva betyr omleggingen for deg?

Kanaler: Internettradio og radio via digital-tv har flere kanaler enn dagens FM. Via det nye DAB-nettet kan du nå høre utvalgte kommersielle kanaler og flere NRK-kanaler enn du finner på FM. Når nettet er ferdig utbygget, vil langt flere kanaler komme til.

Brukeropplevelse: Digitalradio gir stabile lytteforhold, flere kanaler, tekstinformasjon og gode muligheter for brukerstyring. Det er selve radioapparatet som avgjør hvilke muligheter du har, om du for eksempel kan stoppe, pause eller gå bakover i radioprogrammet.

Dekning: Utbyggingen av det digitale kringkastingsnettet for radio er i full gang. I 2013 vil nettet etter planen ha 90 prosent befolkningsdekning. I 2014 vil NRKs kanaler få 99,5 prosent befolkningsdekning. For å finne ut om det er dekning der du bor, se www.medietilsynet.no/digitalradio .

Publisert
07.03.2013
Sist endret
24.05.2018

Kontaktinformasjon


Kontakt
Hvaler kommune
Storveien 32
1680 Skjærhalden

Servicetorget
Åpent: 8.00 - 15.30
Tlf: 69 37 50 00
postmottak@hvaler.kommune.no 
Chat med servicetorget

Facebook 

Hvaler kommune på Facebook

Abonner på nyheter 
Abonner på driftsmeldinger