Fortsatt høy beredskap opprettholdes i Ytre Hvaler nasjonalpark

Fortsatt høy beredskap opprettholdes i Ytre Hvaler nasjonalpark. Se bilder fra landpåslag av olje og få gode råd om hva du kan gjøre hvis du finner død eller skadet fugl.

Hvaler kommune arbeider videre og fremover vil vi, utover den daglige beredskap, fokusere på losproblematikken i  nasjonalparken og responstiden til Kystverket.

Mer informasjon om grunnstøtingen

Død eller skadet fugl

Finner du død eller skadet fugl på Hvaler er det viktig at denne leveres inn til registrering så den samme fuglen ikke blir registrert flere ganger. Er fuglen død, gjør følgende:

• legg fuglen i en plastikkpose
  • ring til servicetorget (69 37 50 00) i åpningstiden 8.00-15.30 og gi beskjed om ditt navn, hvor og når fuglen er funnet så vil du få beskjed om hvor den skal avleveres

Er fuglen levende, gjør følgende

• ring Statens naturoppsyn (SNO), Egil Soglo, mobil: 993 86 503

Her er bilder fra håndteringen av oljen

Tre mindre oljepåslag er registrert på Hvaler. det gjelder Tristeinene, Akerøya og Vikertangen. Her er et kart med markering av hvor det er registert olje på land på Hvaler.

Mer informasjon om grunnstøtingen

21.02.2011