Bedre kollektivtilbud på Hvaler

Tett og godt samarbeid mellom Hvaler kommune og Østfold kollektivtrafikk gir nå kommunens innbyggere et bedre kollektivtilbud fra 18. august ved innføring av bestillingsordningen Flexx.

I samarbeid med Hvaler kommune startes nytt Flexx-tilbud ved neste ruteendring 18. august.

- Vi er svært glade for samarbeidet med Østfold kollektivtrafikk og Østfold fylkeskommune som har resultert i et flott Flexx-tilbud for Hvaler kommune. Tilbudet betyr at våre innbyggere og gjester som ikke kjører bil kan komme seg rundt på Hvaler på en enkel, rimelig og fleksibel måte, sier Hvaler-ordfører Eivind N. Borge.

Leder av samferdsel, miljø og klimakomiteen i Østfold fylkeskommune, Olav I. Moe, roser Hvaler for initiativet med å få etablert Flexx i kommunen.

- For å få et best mulig kollektivtilbud i Østfold, er vi avhengig av et godt samarbeid med kommunene. Hvaler er et svært godt eksempel på et slikt samarbeid, et ønske fra begge parter om å finne gode løsninger er på mange måter en forutsetning for at dette skal fungere, sier Moe.

Flexx er bestillingstrafikk og inngår som en del av det ordinære kollektivtilbudet i Østfold. Det nye tilbudet innebærer fri bestilling i hele kommunen mandag, onsdag og fredag mellom kl 0900 og kl 1300 og onsdag ettermiddag mellom kl 1500 og kl 1800.

Flexx er ikke som en vanlig busstur, men du betaler kun busspris. Du kan bli hentet hjemme, på butikken, hos frisøren eller hvor du ønsker og til det tidspunkt du ønsker.

Flexx er for alle, og du kan få hjelp av sjåføren til av- og påstigning om du behøver det. Flexx stopper bare der reisende skal hentes eller leveres, derfor kan kjøretiden variere fra tur til tur. Flexx på Hvaler vil kjøres med en minibuss.

- Husk at du må bestille senest 2 timer før ønsket hentetidspunkt. Du må være klar 5 minutter før ønsket hentetidspunkt, og fordi Flexx også skal hente andre, kan det være oppstår ventetid på opptil 15 minutter etter avtalt tid, sier Solfrid Rød Olsen.

Du kan bestille reise på flexx.no eller ved å ringe 03177.

Flexx

15.08.2014