Gå til innhold

Hvaler ungdomsskole

Det er en stor glede å kunne fortelle at vinneren av årets Lokale gullsekk er – Hvaler ungdomsskole.

 

Det finnes ingen nasjonale prøver for å måle hvor godt skolene jobber med DKS. Vi har få tall vi kan bruke for å vurdere hvor ordningen fungerer best. Ofte oppleves det som en styrke heller enn en svakhet. I dialogen med skolene møter vi lekenhet, positivitet, åpenhet og kreativitet som ikke ville ha kommet til syne i standardiserte undersøkelser, men som er de viktigste verdiene i en skoles arbeid med kunst og kultur. Årets vinner av den lokale gullsekken demonstrerer alle disse  kvalitetene, og det med et overskudd som smitter. 

Årets vinnerskole arrangerer årlig en prisutdeling for beste elevtekst, et evenement som skap

er stolthet og entusiasme hos elevene. Deres ulike måter å uttrykke seg på blir verdsatt, og det i et show hvor elevene fyller alle roller. For min egen del må jeg få nevne et besøk på denne skolen hvor jeg møtte en norsklærer i gangen med en kasse bøker under armen. Elevene hans skulle lese romaner på nynorsk og jeg roste ham for å ha tatt med seg et bredt utvalg av fine romaner å velge mellom. «Velge?» sa læreren – «nei, jeg har valgt ut én bok jeg tror passer hver enkelt elev». Det kaller jeg engasjert litteraturformidling! 

Denne skolens samlokalisering og samarbeid med kulturskole og fritidsklubb gjør den til et kraftsentrum for ungdomskultur i området og arbeidet deres med UKM har også blitt lagt svært godt merke til. Da vi for en tid tilbake besøkte årets vinnerskole for å fortelle om arbeidet med kritikkverksteder i forbindelse med U-fest, sa rektor: «Bare 9. klasse? Nei, vi vil ha med hele skolen!» Og når vi hører om årets vinnerskole i lokale eller sågar nasjonale medier, forstår vi at de er progressive og lekne også på andre skolefaglige områder. 

Publisert
20.09.2016
Sist endret
24.05.2018

Kontaktinformasjon


Kontakt
Hvaler kommune
Storveien 32
1680 Skjærhalden

Servicetorget
Åpent: 8.00 - 15.30
Tlf: 69 37 50 00
postmottak@hvaler.kommune.no 
Chat med servicetorget

Facebook 

Hvaler kommune på Facebook

Abonner på nyheter 
Abonner på driftsmeldinger